Opločenje

Kako do savršene okućnice…

Opločenje je još jedno dobro i pristupačno rješenje za uređenje okoliša. Opločnici dolaze u najrazličitijim bojama i oblicima te su pogodni za postavljanje na vanjskim površinama kao što su dvorišta i terase. Koje opločnike izabrati ovisi prije svega o stilu objekta, željama kupaca i samom prostoru. Opločenjem dvorišta možemo pridonijeti izgledu i boljoj funkcionalnosti uređenja eksterijera, a postupak je brz i financijski isplativ.

Opločnici mogu biti različitih oblika – kvadratnog, pravokutnog, šesterokutnog, nekog specifičnog oblika, ali i kombinacija više njih. Dimenzije opločnika također variraju – manji od 10 cm, a veći i do 30 cm. Prednost većih opločnika je lakše i brže postavljanje, no samim time im je i težina veća, a cijena viša. Debljina im se kreće oko 5 cm.

 Vrste opločnika prema materijalu:

  • Granitne ploče
  • Betonske prane ploče
  • Betonski tlakovci
  • Drveni tlakovci

Iako je najčešći i ujedno najjeftiniji materijal za izradu opločnika beton, mogu se birati i oni izrađeni u drvu ili kamenu. Tvrtka A-psc ima višegodišnje iskustvo u postavljanju opločenja, pa može ponuditi idealno rješenje za vaš prostor. Pri odabiru opločenja prije svega treba obratiti pozornost na prostor u koji se vaš objekt treba uklopiti, pa tako modernija kuća u gradu može imati betonsko opločenje, dok u primorskom dijelu treba razmisliti o kamenu. U svakom slučaju, obratite li se za pomoć našim stručnjacima, svakako ćete dobiti najbolji i najpovoljniji koncept za vaš prostor. Obratite nam se s povjerenjem!